Optredens

 

We treden regelmatig op met improvisatie en choreografieën die bestaan uit een breed repertoire aan dansstijlen van oud tot modern. Daarnaast spelen ook de muziekkeuze en bijbehorend tijdsbeeld een bepalende rol. Elegantie en humor zijn hierbij belangrijk, maar voorop staat het typische kenmerk van de tango: ingetogenheid.

Onze optredens bestaan uit tango de salón (improvisatie), tango fantasía (tango met moderne elementen, veel gebruikt bij shows), tangowals, milonga (met traspies), orillera en tango canyengue (oude stijl tango van de eind jaren twintig met meer humor, een stijl die aansluit bij de milonga, voorloper van de tango.

Diverse podia en een scala aan feesten en gelegenheden bieden een platform om onze dans te tonen zoals in:

  • de show Tango Heroes (2006-2008) van Carel Kraayenhof en zijn Sexteto Canyengue. 
    Zestig voorstellingen worden door heel Nederland gespeeld voor een zeer enthousiast publiek, waaronder een uitverkocht Concertgebouw en verder drie uitverkochte voorstellingen in The Modern House of Music (1700 stoelen), Moskou, voor een laaiend enthousiast publiek in 2007, 2008 en 2009;
  • tussen 2004 en 2011 treden we uitgebreid op in de salons La Baldosa, Sin Rumbo, Canning, Sunderland en nog zo’n acht andere, allemaal in Buenos Aires. Ook vóór 2004 treden we een tiental keren op in verscheidene salons; 
  • de hommage aan Hans van Manen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen te Amsterdam ter gelegenheid van de hem toegekende Erasmusprijs; 
  • het Nieuwjaarsconcert van Philips met het Philips Symfonieorkest en het Sexteto Canyengue; 
  • Fiesta Latina met het Nederlands Kamerorkest in het Muziekgebouw aan ’t IJ; 
  • Zomer Symfonia Haarlem met Holland Symfonia; 
  • verscheidene TV programma’s over tango. 

Verder treden we op in tangosalons in Nederland en diverse Europese landen.

Tango optredens Arjan & Marianne
Marianne van Berlo – inkt

 

Moscow Drome - Modern House of MusicReactie van een Russische bezoekster, Ina Faber, aan Olga Lagovskaia (die haar een vrijkaartje bezorgt) over de show Tango Heroes in ‘The Modern House of Music’ te Moskou.
 
1 december 2007.
 
Olitska, mijn hartsvriendin, DANK, DANK, GIGANTISCH VEEL DANK!!!
 
Wat was dit een ongelooflijk genieten! Ik ben gek op Tango. De dans – zee van emoties, hevige hartstocht, verrukking, razend temperament – het leven zelf. Het optreden was een daverend succes. Het publiek leefde enorm mee tijdens de voorstelling, kon zich niet stil houden en reageerde dan met applaus. Aan het slot werd er gescandeerd en leek men klaar te staan om het podium op te gaan.
 
Ik had het gevoel dat ik in een simpel cafeetje in een klein stadje in Argentinië was. Op straat is het heet onder een ongenadig brandende zon. Maar hier is het koel en gezellig, terwijl de muziek speelt. Mannen en een vrouw drinken goede wijn. Een paartje danst. En je zou zo mee willen doen.
 
Absoluut heel bijzonder was het spel van de muzikanten: twee bandoneons (een verrukking), Carel Kraayenhof – ongelooflijk goed -, twee violen (met een excellerende violiste die zoveel passie toonde dat er haren van haar strijkstok braken; zij danste ook nog heel verdienstelijk de Tango), een piano en een contrabas.
 
Ik heb in geen tijden de Tango door dansers op zo’n verbazingwekkende manier zien vertolken. De lichamen van het danspaar vloeiden samen als twee kronkelende rivieren die tot een stroom worden, ongelooflijk sierlijk – professionaliteit van de hoogste soort -, lichtvoetig, bijna gewichtloos, waarbij zij de grond op een manier raken zoals een kunstschilder dat met het puntje van zijn penseel doet, heel precieze en zuivere patroontjes.
 
Een waar genot…wauw!!!!!
  • _brief-uit-moskou-b