Corona regels – salon

 

Bijgewerkt 10 juli 2021

 

Voor de salon is het QR-code toegangsbeleid van kracht, dus eenmaal binnen is de salon als vóór Corona-tijd.

Het QR-code toegangsbeleid betekent dat aan de deur wordt gecontroleerd of de bezoeker voldoet aan één van de drie voorwaarden:

 • Vaccinatiebewijs: je bent gevaccineerd.
 • òf Herstelbewijs: bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona.
 • òf Testbewijs: een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement bij een officieel lab (sneltest met het korte staafje).

→ Aarzel niet om met ons contact op te nemen als je vragen hebt.

Meest simpel is om de CoronaCheck App op je smartphone te instaleren. De app is gratis te downloaden uit de Apple App Store en de Google Play Store.
Na installatie kun je het Vaccinatiebewijs van de GGD inlezen of het Herstelbewijs (vanaf 1 juli). Bij problemen zoals het nog niet goed werken van de App of het inlezen van een van de bewijzen: zie Papieren bewijs hieronder.


Upload testbewijs

 • Maak afspraak voor een coronatest bij een aangesloten test locatie op Testenvoortoegang.nl.
  Zorg ervoor dat je maximaal 24 uur voor je bezoek bent getest.
 • Laat je testen op het coronavirus. Je krijgt binnen 1 uur de uitslag.
 • Bent je negatief getest? Vul de ophaalcode van jouw negatieve testuitslag in op de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl.

 

Papieren bewijs

Andere mogelijkheid is om een papieren bewijs mee te nemen waaruit blijkt dat aan één van de drie voorwaarden wordt voldaan. Dat kan een geprinte QR-code zijn of bijvoorbeeld een Registratiekaart coronavaccinatie of het gele boekje met daarin de corona vaccinatie vermelding met stempel.

Zie ook: Wat is het verschil tussen de QR-code op papier en in de CoronaCheck-app?

 

Algemeen, dit blijft van kracht

 • Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Blijf thuis (en laat je testen).
 • Hoest/nies in de binnenkant van de ellenboog.
 • Was regelmatig je handen.

 

Zaal
De zaal heeft luchtverversing volgens ‘Corona’ normen.

We zullen even moeten wennen aan het nieuwe, gelukkig tijdelijk toegangsbeleid, maar de ervaring leert dat alles snel went 🙂

NB

Genoemde medische maatregelen zijn gebaseerd op de officiële richtlijnen van de Overheid en ondersteund door tijdelijke wetgeving zoals goedgekeurd door de Tweede en Eerste Kamer.

Bij deze wetgeving werd nadrukkelijk rekening gehouden met een kleine minderheid onder de bevolking die geen vaccinatie neemt en zorgen heeft over digitale privacy.
Het resultaat werd een systeem waarbij ook officiële, gratis sneltesten met papieren bewijs is toegestaan. De sneltest is de kindervariant met korte staafjes.


Klik op deze link Coronatoegangsbewijs voor evenementen met CoronaCheck voor alle informatie
hierover door de Overheid gegeven, het is een overzichtelijke pagina met heldere uitleg.